Katt söker provhem

I våras när våran Mysan blev påkörd så behövde den kvarvarande katten sällskap och vi åkte till ett djurskydd i söderhamn för att titta på en tilltänkt kompis. Dock fastande jag och Mange för varsin och kunde inte välja så vi tog båda två,Killen och Stumpan.
 
Killen var en oerhört skygg katt i deras bur men efter en stund blev han så gosig och tillgiven. Samma sak när han kom till oss,låg och tryckte under våran säng i ca 2v men sedan började han komma fram mer och mer. Nu är han framme nästan hela tiden men springer lätt undan om det blir för mycket ljud eller rörelser. Man kan inte rusa fram till honom utan måste lugnt prata samtidigt som man sakta går fram. Ligger man i soffan på kvällen när barnen sover så kommer han självmant och gosar frenetiskt.
Han är svart och född 2011. Hans teckning/färg kallas för black smoke och är väldigt vacker.

Han tycker även om att vara ute.
 
I somras när vi åkte till Kolmården 4dgr så hade vi kattvakt och efter det har han börjat kissa på andra ställen än lådan. Det är främst i barnens sängar så deras rumsdörrar måste vara stängda hela tiden. Det har även blivit olyckor i våran säng och på saker som legat på golvet.
 
När jag har pratat med veterinären så tror dom att det är ett störningsbeteende och sådant är svårt att få bukt på.
Vi hade tidigare en kisskatt som vi testade allt med. Flera lådor,ny sand,feliway m.m men inget hjälpte och efter 3års försök fick hon somna in.
Detta vill vi undvika med Killen men har inte möjlighet att ge honom flera år med försök.
 
Djurskyddet som han kommer ifrån tror att det kommer lösas med ett nytt hem,det vet jag inte om jag tror men vi vill försöka.
Kan inte vi hitta ett eget provhem åt honom så tar dom tillbaks honom och han måste då dela bur med flera okända katter på obestämd tid. Han måste lyckas charma någon annan tänkbar ägare som ska vara där tillräckligt länge för att hinna se att han inte bara är en skydd och försiktig katt.
Varken mitt eller Manges samvete klarar egentligen av detta,att sätta honom i den sitsen igen när vi väl funnit varandra.
 
Våran dröm just nu skulle vara att någon vi känner kan tänka sig att ta honom för att se om kan kissar eller inte,som vi isf kan ha möjlighet att hälsa på. För skulle han inte kissa på andra ställen än lådan så får den som tar honom ha honom kvar,annars finns det bara en utväg.
Vi ser hellre att han hamnar hos någon vi känner till än tillbaks på djurskyddet där vi aldrig mer kommer få chansen att träffa honom eller veta hur han har det.
 
Många kan tänka att det bara är ett djur,men för oss är även djur varelser med värdefulla liv!
 
Så snälla HJÄLP oss att rädda Killen!
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?